Om Hytten

I Lovring Distrikt ligger Tudsdamhytten, som er ejet af distriktet. Hytten ligget utroligt skønt og vi opfordre i høj grad distriktets grupper til at anvende hytten. Du kan book hytten her

Historie

Huset er købt i 1948 og har oprindelig været ejet af spejdere fra Horsens. Siden indgik det i Takra Division og er nu overgået til det nye Lovring Distrikt.

Huset er ombygget og moderniseret flere gange og senest i efteråret 2003 og vinteren 2004 og fremstår nu som moderne og meget attraktiv.

Huset

Tudsdamhytten er beliggende i Skablund i Sondrup skov mellem Horsens og Odder på adressen Tudsdamvej 14, 8350 Hundslund. Beliggenheden på nordsiden af Horsens fjord og ca. 2 km fra Sondrup strand betyder, at det er placeret i et meget kuperet terræn. Området byder også på særdeles gode muligheder for at opleve rigtig mange forskellige fugle samt til at foretage vandre og cykelture.

Selve huset er beliggende på en ca. 5600 m2 stor naturgrund på en bakketop i udkanten af en skov med blandet beplantning, der giver godt læ og muligheder for udendørs aktiviteter.

Huset er på ca. 90 m2 og indeholder opholdsrum med brændeovn, soverum, lederrum, køkken, toilet med bruser og varm og kold vand og en overdækket terrasse på ca.45 m2.

Køkkenet har bestik til ca. 40 personer og er med el-komfur, køleskab, kaffemaskiner, opvaskemaskine og en fryser.

Soverum er med køjer og der er plades til 18 personer samt der er to gæste senge.

Lederrum har to selvstændige senge.

Opholdsrummet har en god brændeovn så det er nemt at opvarme huset. Desuden er der varmepumpe som sikre en stabil temperatur. I opholdsrummet er der massive plankeborde. Der er åben mur til køkkenet og rummet bruges dels som spisestue og dels som aktivitets rum.

Terrassen er overdækket og forsynet med borde og bænke. Terrassen er så stor at den nemt kan bruges til aktiviteter i f.eks. regnvejr.

Området

Omkring huset er der en flagstang, en permanent lejrbålsplads, samt en hængebane mellem to store træer. Desuden er der i lederrummet tre ”trætelte”, som kan spændes op mellem nogle afmærkede træer.

Lejrpladsen udgør et ca. 2000 m2 stort plant areal tilsået med græs. Der er en mindre bjælkehytte og en shelter og i begge er der mulighed for at overnatte. På græsmarken foran disse er der også mulighed for at slå nogle telte op. Der må også laves bål på afmærkede steder.

Der er enkelte rafter til rådighed.

Huset ejes af Lovring Distrikt som har spejdergrupper i Bankager, Hatting, Lund, Egebjerg, Horsens By, Stensballe, Grejs-Lindved, Ådal, Ejer Baunehøj, Hundslund, Brædstrup, Flemming, Løsning, Hedensted, Stouby, Tørring og Øster Snede i alt 17 grupper med ca. 1100 medlemmer i alt.

Aktiviteter. Der er mange muligheder som f. eks fysisk udfordring på de stejle skrænter, pionering, fugleture, vandreture på naturstier, vandaktiviteter og badning ved Sondrup strand, cykelture på stier til Horsens eller Alrø.

Indkøb

Nærmeste indkøbsmulighed er i Hundslund med købmand og i Søvind brugs. Der er 4 km til Søvind og 16 km til Horsens.

Praktisk information

EL/varme/telefon. Bemærk at der er gulvvarme i baderum. Brænde findes i brændeskur og kan stilles til rådighed mod betaling og forud bestilling. Der er ingen telefon i huset, og vi anbefaler at man selv medbringer en mobiltelefon. Nyttig telefon numre kan være lægevagt i Horsens 70113131, politi 114 og ambulance 112.

(Ved nødopkald – gå ned til asfalt vejen og diriger udrykningskøretøj op til huset)

Der er begrænset mulighed for aflevering af sorteret affald, i beholdere placeret ved asfaltvejen, markeret tilhørende nr. 14.  Beholderne er forbeholdt dagrenovation og ikke affald fra aktiviteter. Alt hvad man bringer med ind – må man selv bringe med ud.

Yderligere oplysninger om spejderhytten Tudsdam, dens omgivelser og udlejning fås ved henvendelse til:

Jette Jørgensen, tlf. 25 37 11 82, tudsdamhytten@gmail.com